Școala Sfântul Silvestru, reprezentată în Primăria Copiilor

Primăria Copiilor este proiect organizat de Primăria Capitalei și centrul PROEDUS prin care se propune promovarea implicării civice și conștientizarea de către elevi a drepturilor și obligațiilor cetățenești. Practic, prin proiect se dorește realizarea unei structuri de reprezentare și consultare în rândul elevilor de gimnaziu dinșcolile bucureștene ca parte activă a comunității, exersarea unui proces democratic la nivel local în rândul elevilor claselor V-VIII din școlile bucureștene, constituirea unui for de reprezentare și îndrumare, implicarea elevilor în proiecte de dezvoltare adresate tinerei generații, propuse chiar de ei.

Școala Gimnazială Sfântul Silvestru a participat cu succes la acest proiect, organizându-se alegeri în fiecare clasă pentru reprezentantul clasei, fiecare reprezentant al clasei participând apoi la etapa pe școală a alegerilor, câștigătorul având funcția onorifică de consilier general al Primăriei Copiilor. Rezultatul alegerilor la nivel de școală l-au desemnat pe elevul Andrei Busuioc drept câștigător, acesta participând, alături de ceilalți consilieri generali din Municipiul București, la alegerile pentru Primarul Copiilor și la dezbaterile organizate în cadrul Consiliului General al Copiilor.

La nivelul Școlii Gimnaziale Sfântul Silvestru, proiectul și întregul proces electoral au fost organizate de către domnul profesor de istorie, Doru Nicolae Grădinaru.

Locație Strada Oltarului, nr.11, Sector 2, București Telefon 021.210.20.45 Email scoalasilvestru@yahoo.com Ore program unitate: 08:00-19:00; program cu publicul secretariat: 11:00-13:00.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close