Înscrieri clasa a V-a 2018-2019

Începând din anul 2015, Școala Gimnazială „Sfântul Silvestru” are două clase de gimnaziu pe fiecare nivel, una dintre ele având profil intensiv engleză.

ÎNSCRIERI: Începând cu 21.05.2018, până în data 15.06.2018, între orele 9:00-16:00, la secretariatul școlii. (În zilele de 11 și 13 iunie, începând cu ora 12:00).

PLAN DE ȘCOLARIZARE 2018-2019: 

Ambele clase vor beneficia de programul Școală după școală în care elevii vor putea aprofunda noțiuni de limba și literatura română, matematică, istorie, limba franceză, limba engleză sau educație fizică și sport.

CEREREA DE ÎNSCRIERE o puteți  procura de la secretariat.

TESTAREA DE LIMBA ENGLEZĂ (doar pentru clasa a V-a A):

Întrucât numărul de elevi înscriși pentru clasa a V-a A depășește 30, se va organiza în data de 16 iunie 2018 o testare de cunoștințe de limba engleză. În funcție de punctajul obținut la testare, primii 30 de elevi vor ocupa, în ordine descrescătoare, cele 30 de locuri din clasa a V-a A, restul fiind repartizați în clasa a V-a B.

PROGRAM TESTARE LIMBA ENGLEZĂ:

16 iunie 2018 – sediul Școlii Gimnaziale Sfântul Silvestru

ora 8:20 – 8:30 – intrarea în săli

ora 9:00 – 10:00 – proba scrisă

ora 11 – proba orală

Rezultatele vor fi afișate la avizierul școlii.

De ce Școala Gimnazială „Sfântul Silvestru”?

Școala Sfântul Silvestru se află în zona centrală a Capitalei, pe strada Oltarului, stradă ce pornește din Calea Moșilor. Clădirea se învecinează cu Biserica Sfântul Silvestru, situându-se în apropierea a patru artere de circulație importante: Calea Moșilor, Bulevardul Dacia, bulevardul Mihai Eminescu și Bulevardul Carol I. Din acest motiv, școala beneficiază de un număr mare de mijloace de transport, fiind accesibilă pentru diferite zone ale orașului.

Cu o istorie de aproape 160 de ani, Școala Gimnazială „Sfântul Silvestru” se remarcă prin caracterul său unic, îmbinând parfumul belle epoque cu agitația contemporană. Fiind o școală mică, elevii și profesorii se simt ca o familie, ceea ce face din Școala Gimnazială „Sfântul Silvestru” o a doua casă pentru fiecare.

Școala Gimnazială „Sfântul Silvestru” înțelege necesitatea învățării unei limbi străine, de aceea am pus accentul pe limba engleză. Elevii au posibilitatea să învețe limba engleză în mod intensiv, având o clasă cu profil intensiv engleză pe fiecare nivel. Totodată, în programul Școală după școală al școlii noastre, elevii au posibilitatea să aprofundeze atât limba engleză, cât și limba franceză. De asemenea, în școala noastră, elevii au posiblitatea să acumuleze noțiuni de cultură generală ce nu se studiază în alte unități. Materii precum Cultură și CIvilizație Greacă, Politică și Societate în America Latină, Istorie Modernă Românească, dar și alte cursuri care integrează noțiuni de limbă engleză, istorie, literatură și tehnologie, doresc să îi apropie pe elevi de tainele cunoașterii și să îi facă să se evidențieze prin preocupări culturale.

Totodată, Școala Gimnazială „Sfântul Silvestru” are un corp profesoral dedicat și bine pregătit, elevii având posibilitatea să petreacă alături de noi cei mai frumoși ani ai vieții, de la grădiniță până la clasa a VIII-a.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close