Revoluția Industrială și consecințele ei

Revoluția Industrială și consecințele ei

Clasa a VI-a B

Titular curs: prof. Doru Nicolae Grădinaru

Curs interdisciplinar cu predare integrată

Evaluarea:

Evaluarea în cadrul opționalului Revoluția Industrială și consecințele ei se va face astfel:

  • La începutul anului școlar se va opta pentru o evaluare inițială. În ciuda faptului că opționalul nu s-a studiat în clasele precedente, în cadrul lui vor fi studiate noțiuni precum Descoperirea Americii, Inventarea telefonului, Apariția mașinilor, acestea fiind studiate și în treacăt în ceilalți ani de studiu, fiind totodată cunoștințe privitoare la istoria universală pe care mulți elevi ar trebui deja să le aibă din clasele mai mici sau din cadrul familiei.
  • Pe tot parcursul anului școlar se va realiza evaluarea formativă.
  • La fiecare final de capitol și la fiecare final de semestru se va realiza evaluarea sumativă.
  • În fiecare oră mixtă vor avea loc evaluările orale, cu scopul chestionării elevilor, a punerii în evidență a competențelor deprinse de elevi.
  • Ocazional vor avea loc și evaluări scrise, de tip extemporal, acestea având un caracter motivațional foarte puternic, deoarece îi va determina pe elevi să învețe constant, nu în salturi.
  • La final de semestru, elevii vor fi îndemnați să realizeze un proiect, acesta fiind considerat benefic deoarece poate ajuta elevul în a-și dezvolta abilitățile de sinteză, de exprimare a unei opinii, de studiu a unui document istoric, de așezare în pagină a unui text.
  • La final de an școlar, elevii vor fi evaluați printr-un portofoliu, deoarece acesta va reprezenta tot parcursul elevului la cursul de Revoluția Industrială și consecințele ei.
Locație Strada Oltarului, nr.11, Sector 2, București Telefon 021.210.20.45 Email scoalasilvestru@yahoo.com Ore program unitate: 08:00-19:00; program cu publicul secretariat: 11:00-13:00.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close