Primăria Copiilor

Primăria Municipiului București prin PROEDUS organizează proiectul Primăria Copiilorproiect prin care se propune promovarea implicării civice și conștientizarea de către elevi a drepturilor și obligațiilor cetățenești. În proiectul Primăria Copiilor s-au înscris 125 de unități școlare.

Concret, se dorește realizarea unei structuri de reprezentare și consultare în rândul elevilor de gimnaziu din școlile bucureștene ca parte activă a comunității, prin exersarea unui proces democratic la nivel local în rândul elevilor claselor V-VIII dinșcolile bucureștene și constituirea unui for de reprezentare, de îndrumare și de implicare a elevilor prin proiecte de dezvoltare adresate tinerei generații.

Proiectul va fi organizat în fiecare an, prezentul apel fiind un pilot. Începând cu anulșcolar 2018-2019, alegerile vor fi organizate în perioada septembrie – noiembrie a anului școlar.

În urma alegerilor la nivel de clasă se va constitui Consiliul Local al Școlii compus din toți reprezentații claselor numiți Consilieri Școlari. Dintre aceștia va fi ales un reprezentant al școlii numit Consilier General, membru al Consiliului General al Copiilor. Consilierii Generali pot candida pentru funcția de Primar General al Copiilor sau pentru funcția de Viceprimar cu atribuții la nivelul sectorului în care se află unitatea sa de învățământ.

IMG_4394

 

Locație Strada Oltarului, nr.11, Sector 2, București Telefon 021.210.20.45 Email scoalasilvestru@yahoo.com Ore program unitate: 08:00-19:00; program cu publicul secretariat: 11:00-13:00.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close