Școala, prietenul tău de azi și de mâine

Proiectul Școala prietenul tău de azi și de mâine, are ca obiectiv principal prevenirea abandonului școlar, prin realizarea de activități integrate care implică elevii, părinții și cadrele didactice. Acest proiect răspunde unei probleme tot mai acute care afectează societatea românească atât la nivel urban cât și la nivel rural – părăsirea timpurie a școlii.

Conform studiilor realizate de Institutul Național de Statistică regiunea București-Ilfov a înregistrat cea mai mare scădere a populației școlare, 18% comparativ cu celelalte regiuni. Fenomenul abandonului școlar este tot mai prezent în zonele locuite de populație săracă, zonele periferice, cartierele cu populație minoritară și grupuri vulnerabile.

Proiectul își propune să realizeze un cadru integrat care să implice familia, cadre didactice, psihologi și consilieri educaționali în educația și formarea copiilor astfel încât riscurile de abandon școlar să scadă semnificativ.

Date statistice:

Beneficiar: Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Parteneri asociați: Școală gimnazială Sfântul Silvestru, Școală Gimnazială nr. 41

Profesori implicați: Doru Nicolae Grădinaru, Bunea Reveica, Marcvart Anca

Valoarea finanțării: 2.783.610,78 lei

Acest proiect este finanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020

Locație Strada Oltarului, nr.11, Sector 2, București Telefon 021.210.20.45 Email scoalasilvestru@yahoo.com Ore program unitate: 08:00-19:00; program cu publicul secretariat: 11:00-13:00.
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close